Vă puteți îmbunătăți starea de spirit și vă puteți extinde viziunea asupra lumii dacă începeți să vă antrenați creierul pentru a nu face ceea ce fac majoritatea oamenilor.

Creierul nostru nu împarte totul în bune și rele. El știe să se adapteze perfect la noile condiții. Iar această adaptare ajută la construirea de noi modele de gândire și comportament.

Drept urmare, un ciclu de dezvoltare pozitivă este lansat atunci când încercați să învățați o nouă abilitate, când faceți în mod regulat ceva mai puțin virtuos.

Gândiți-vă la acest obicei ca la o versiune bizară a Legii Atracției: reclamațiile constante vă vor face să „atrageți” și mai multe situații de care vă puteți plânge.

Plânge-te mereu și, în timp, perspectiva ta pozitivă se va schimba în una negativă. Reclamă tot timpul, iar reclamația va deveni comportamentul tău obișnuit. Acesta este unul dintre motivele pentru care unii oameni par întotdeauna să găsească ceva de care nu sunt mulțumiți.

Acești oameni se vor numi perfecționisti. Vor spune că pur și simplu au standarde foarte ridicate. Dar, de fapt, în această viață nu au altceva de făcut decât să se plângă.

Și-au antrenat conexiunile neuronale în așa fel încât au devenit pur și simplu „plângători” excelenți.

Dar plângerile nu te ajută să te simți mai bine

Când ești supărat, dezamăgit și așa mai departe, crezi că ești liber de aceste sentimente negative. De fapt, știința este de părere că greșeli constante te fac să te simți mai rău, nu mai bine.

Murmurând și fiind nemulțumit, nu ne ajutăm, ci lucrurile se înrăutățesc doar.

După cum scriu cercetătorii:

„Participanții la studiu nu numai că au raportat o scădere a stării de spirit și a lipsei de mândrie pentru munca pe care au făcut-o în acea zi … dar au continuat să rămână într-o stare de spirit și mai deprimată a doua zi.”

Și dacă acest lucru nu este suficient, atunci află că aceste sentimente au un impact negativ asupra oamenilor din jurul tău.

Potrivit lui Jim Ron, un speaker motivațional, dacă cercul tău de comunicare obișnuit este format din cinci persoane, dintre care una sau două persoane se plâng constant, atunci starea lor de spirit proastă îți influențează starea de spirit.

La fel cum starea ta de spirit îi afectează pe alții.

Deci, în loc să te plângi, gândește-te că orice s-ar întâmpla cu tine, reacția este întotdeauna doar alegerea ta.

Dacă ți se întâmplă ceva rău, doar tu alegi cum să reacționezi la asta. Dacă cineva face ceea ce nu-ți place, doar tu alegi cum să reacționezi.

Aceasta, apropo, este ideea de bază a filozofiei stoicismului: nu poți controla tot ce se întâmplă, dar poți decide cum să tratezi situația.

Data viitoare când ceva nu merge bine, nu pierdeți timpul cu reclamațiile. Mai bine fă orice efort pentru a îmbunătăți situația.

Începe prin a practica o reacție similară, dar pozitivă, la evenimente și, în timp, vei putea crea astfel de conexiuni neuronale care te vor ajuta să găsești soluțiile potrivite mai ușor.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *