Sigur, țânțarii se hrănesc cu sânge, și sunt de-a dreptul enervanți, dar ce îi face să se hrănească tocmai cu sângele nostru?

Ai observat că unii oameni nu par a fi mușcați de țânțari, în timp ce alții sunt de-a dreptul atacați?

Ei bine, ar putea exista un motiv pentru care tantarii trag la tine mai mult decat la ceilalti oameni.

Tantarii, dupa cum se pare, sunt mai atrasi de tipul sanguin 0. Acest tip de sânge aparține unui numar semnificativ de oameni, ceea ce face ca lucrurile sa fie si mai greu de suportat.

Sigur, țânțarii se pot hrăni cu orice fel de sânge, dar Tipul 0 este ca o friptură sau ca un hamburger, pentru ei.

Ar putea fi de remarcat faptul că tipul A este cel mai puțin apetisant pentru acești mici prădători.

Acestea fiind spuse, există și alte lucruri care pot fi luate în considerare, atunci când vine vorba de cât de pofticioși sunt țânțarii.

Sunt anumite mirosuri pe care pielea le emană și care îi conduc spre tine, acestea sunt: mirosul de transpire și, în general, dioxidul de carbon pe care îl expirăm.

Un studiu, care datează din 1972, a constatat că, după cum s-a menționat mai sus, sângele de tip 0 este cel mai delicios pentru țânțari, dar aceste constatări au rămas valabile de-a lungul anilor, deoarece chiar și în 2004 un alt studiu a constatat același lucru.

Rezumatul studiului este următorul:

Am demonstrat în acest studiu că subiecții din grupa 0 au atras mai mulți țânțari decât alte grupe de sânge (B, AB și A).

Am colectat saliva de la subiecți și am testat-o pentru inhibiție de aglutinare, am clasificat subiecții în secretori sau nonsecretori și am studiat preferințele țânțarilor pentru aceste grupuri.

Procentul mediu al grupei 0 (83,3%) a fost semnificativ mai mare decât la secretorii de grupei A (46,5%).

Care este grupa ta de sânge, ești un magnet pentru țânțari?

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *