Nu trece o zi fără să auzi despre această epidemie de depresie; fie din rândul prietenilor, al reclamelor sau îți povestește cineva, despre altcineva, la o cafea.
Evident, societatea trebuie să abordeze această problemă, dar până se produc schimbări drastice, mulți oameni se confruntă cu bătăliile acestea, în fiecare zi.

Nu toată lumea trece prin această bătălie, în viață, ceea ce face chiar mai important să vorbim despre depresie.

Mulți oameni nu primesc ajutorul de care au nevoie, din cauza stigmatizării bolii, dar crede-mă, depresia este foarte tratabilă.

„Fiecare om are suferințele lui secrete pe care lumea nu le știe; și de multe ori spunem despre un om că este rece, atunci când el este doar trist „- Henry Wadsworth Longfellow

MESAJUL LUI JIM CARREY PENTRU ORICINE SUFERĂ DE DEPRESIE:

În ciuda faptului că a avut un succes monumental ca actor și comediant, Jim Carrey a suferit de crize de depresie, de-a lungul carierei sale. Deși nu mai pretinde că are depresie, a trebuit, la un moment dat, să ia Prozac pentru a-și trata simptomele.

Totuși, a spus că medicamentul l-a făcut să se simtă ca și cum ar fi trăit într-un „nivel de disperare”, și că nu ar prefera să mai ia nicio substanță care să-i schimbe gândirea. El chiar a renunțat la cafea, din cauza efectelor lor asupra creierului.

IATĂ UNUL DINTRE CELE MAI BUNE CITATE DESPRE DEPRESIE:

„Oamenii vorbesc despre depresie tot timpul. Diferența dintre depresie și tristețe este că tristețea apare din întâmplare.

Depresia reprezintă corpul tău, care spune că nu te mai vrea să fii acel personaj, nu mai vrea să fii acest avatar, pe care l-ai creat în lume.

E prea mult pentru el.

Ar trebui să te gândești la cuvântul „deprimat” ca la o „odihnă adâncă”.

Corpul tău este deprimat. Ai nevoie de o pauză de la personajul pe care încerci să-l joci.”

CU ALTE CUVINTE, CEEA CE FACI ÎN VIAȚĂ NU TREBUIE SĂ DEVINĂ IDENTITATEA TA.

Te poți schimba ori de câte ori dorești, ca un cameleon și nu rămâne blocat la a juca același personaj mereu.

Jim Carrey le-a spus oamenilor și că : „În acest moment, nu sufăr de depresie. Nu experimentez stările depresiei. Am suferit de depresie mulţi ani, dar acum, când vine ploaia, plouă, dar se şi opreşte. Nu rămâne atât de mult timp încât să mă scufunde şi să mă înece“.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *