Furnicile par foarte drăguțe și nu intră în categoria dăunătorilor nici de grădină, nici de livadă și nici de gospodărie. Și, totuși, prezența lor, mai ales în număr mare, este deranjantă.

Pentru a scăpa de furnici, poți apela atât la soluții 100% naturale pe care le foloseau poate și bunicile noastre dar și la metode mai puțin cunoscute, care au dat dovadă a fi eficiente.

Iată ce îți propunem noi:

Pudra pentru bebeluși

Presara pudra in locul in care ai observat ca vin furnicile si o furnica nu va trece niciodata o linie trasa cu pudră.

Foloseste otet

Intr-un recipient cu pulverizator adauga jumatate de litru de otet si imprastie solutia prin locurile in care stii ca stau de obicei furnicile. Acest lucru va alunga fara indoiala insectele si le va tine la distanta pentru o perioada foarte lunga. Totusi, din cand in cand este recomandat sa mai faci cate o pulverizare pentru prevenire.

Terci de porumb

Pune putin terci de porumb in calea furnicilor pentru a le hrani. Lor le place terciul de porumb si il vor duce in cuibul lor. Insa pentru ca nu il pot digera, in cele din urma vor fi distruse de acest produs.

Zat de cafea

Aparent, furnicilor nu le place mirosul de cafea. Daca presari putin zat in locul din care au iesit furnicile, iar acestea nu se vor aventura sa mearga mai departe. De asemenea, zatul presarat in gradina va tine furnicile departe de plante.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este una dintre cele mai bune metode naturale de a scăpa de furnici. Această pulbere albă alungă micile insecte din casă și din grădină.
Cum procedezi

Împrăștiați puțin bicarbonat de sodiu în jurul plantelor sau oriunde apar furnici.

Cretă

Procedează asemeni pudrei pentru bebeluși.

Acidul boric

Se poate intampla ca in anumite cazuri furnicile sa se incapataneze sa nu plece, iar in astfel de situatii, trebuie sa aplici masuri mai dure. In farmaciile veterinare vei gasi o solutie care se numeste acid boric si care, in amestec cu apa formeaza o solutie otravitoare pentru furnici.

Adauga aceasta solutie in recipiente a caror gura sa o lipesti cu banda adeziva, pe suprafata careia sa faci cateva gauri prin care insectele sa intre. Unge interiorul bandei adezive cu unt pentru a atrage furnicile si pozitioneaza recipientele in mod strategic.

Imprastie coji de portocale

Mirosul emanat de cojile de citrice distrug ciupercile cu care se hranesc furnicile, ceea ce inseamna ca in lipsa hranei, dar si a mirosului puternic de coaja de lamaie, portocala sau grapefruit, furnicile vor pleca definitiv, in cautarea unui cuib mai primitor.

Foloseste-te de condimente

Furnicile nu fac foarte bine fata aromelor puternice, astfel daca daca vrei presara in locuri strategice praf de scortisoara, piper, usturoi chilli sau sare, este posibil ca intr-un timp foarte scurt, intregul roi de furnici sa paraseasca gradina ta.

Poti presara aceste condimente si prin gradina, in jurul radacinilor florilor, insa nu in cantitati foarte mari pentru ca este posibil ca acestea sa reprezinte o problema pentru plante.

Oțet

Toarna putin otet alb intr-o sticla cu pulverizator. Improasca in toate colturile in care ai vazut furnici astfel incat suratele lor sa nu simta feromonii si sa le urmeze. Dupa ce otelul se evapora repeta procesul in urmatoarele zile. Asta le va descuraja sa mai vina in casa ta.

Suc de lamaie

Lamaia poate fi folosita si pentru a scapa de insecte. Nu trebuie decat sa storci o lamaie in locul prin care au patruns furnicile. Vei fi surprins sa vezi modul in care acidul fructului pare ca le zapacesti si nu mai pot orienta.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *