Cadouri scumpe, vacante in cele mai exotice colturi ale lumii sau pur si simplu dragoste care trece bariera ecranului: imaginile de pe conturile de socializare ale indragostitilor le valideaza relatia in ochii celorlalti! Ti se pare normal sa dai lumii intregi dovada vietii frumoase pe care o traiesti, si cum ai putea-o face altfel decat postand non-stop de Facebook, Instagram sau Twitter?

Psihologii nu sunt insa de acord cu tine! Dimpotriva, secretul unei relatii implinite, conform lor, este tocmai transmutarea relatiei din spatiul online in cel offline. Esti confuza? Afla din randurile de mai jos de ce iubirea care nu a auzit de Facebook este cea mai implinita, scrie divahair.com.

Cuplurile care posteaza rar pe retelele de socializare sunt cele mai fericite

Nu e doar concluzia la care am ajuns noi, ci rezultatul unui studiu desfasurat de doi specialisti de la Universitatea Haverford din Statele Unite si un profesor de la Universitatea din Toronto, Canada. Adunand laolalta concluziile unor studii anterioare, profesionistii au silabisit acea fateta a realitatii pe care si noi am descoperit-o, intr-un fel sau altul: cuplurile care posteaza mai des pe retelele de socializare sunt neincrezatoare in dragostea lor sau in angajamentul partenerului.

Si, daca ne gandim in detaliu la afirmatiile lor, putem constata cata dreptate au! Cu cat esti mai nesigura pe ceva, cu atat ai mai mult tendinta de a cauta validare din exterior; poate ca, determinandu-i pe ceilalti sa creada ca viata ta e perfecta, vei ajunge sa capeti si tu aceasta convingere la un moment dat!

Cu toate acestea, cea mai mare parte a specialistilor par sa contrazica aceasta idee. Este deja general acceptata ideea ca legarea de retelele de socializare cauzeaza depresie, ca oamenii care petrec mult timp in compania smartphone-ului sunt mai singuri si mai nefericiti.

Dar, de partea cealalta, cuplurile care nu au nevoie sa isi bombardeze constant prietenii pe Facebook si urmaritorii de pe Instagram cu imagini cu ei in vacanta, la o terasa sau in propria casa au mai multa incredere in ei. Nu au nevoie de o validare din exterior pentru ca sunt convinsi ca au o relatie implinita.

De asemenea, partenerii care pun mai presus dragostea decat perceptia „lumii” despre relatia lor au mai mult timp unul pentru altul. In loc sa intrerupa un moment tandru pentru a surprinde un instantaneu sau sa dea mai multa atentie pozitiei dintr-un selfie decat propriei impliniri, ei se bucura de iubirea lor. Sunt unul pentru altul, iar retelele de socializare nu au ce cauta in viata lor.

Desigur, nu e nimic in neregula in a posta, din cand in cand, cate o imagine cu tine si iubitul tau. Departe de noi ideea de a considera ca perechile care isi umplu peretele de Facebook cu fotografii dragalase nu se iubesc: problema e aici legata de frecventa cu care o faci. Daca esti protectoare cu relatia ta si doar din cand in cand arati lumii un crampei din perfectiunea sa, este la fel de probabil sa fii implicata intr-o relatie implinita, precum cei care tin la intimitatea lor. De altfel, tot cercetatorii (de data aceasta, de la Universitatea din Oklahoma) au ajuns la concluzia ca partenerii care isi fac publica relatia pe Facebook sunt in general mai loiali.

Cu toate acestea, obiceiul de a posta zilnic sau chiar mai des de atat instantanee din viata voastra aparent perfecta este considerat un semn de neincredere.

Relaxeaza-te, pentru ca cele mai frumoase momente sunt (inca) cele petrecute offline!

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *