Curajul de care a dat dovada o romanca a impresionat Italia. Roxana Roman, in varsta de 34 de ani, a primit distinctia de Cavaler al Ordinului de Merit chiar de la presedintele italian Sergio Mattarella pentru faptele sale.

Roxana Roman a devenit celebra in Italia dupa ce a infruntat unii dintre cei mai temuti m@fioti din Italia, clanul Casamonica, care a pus stapanire peste cartierul Romanina.

Impresionat de curajul romancei, presedintele Mattarella i-a acordat titlul pentru „contributia sa la impunerea legii”. Datorita actiunilor Roxanei Roman, pe 15 octombrie, justitia italiana i-a c0ndamnat la pedepse cuprinse intre 3 si 5 ani de inchis0are pe 3 dintre membrii clanului.

Scandalul a inceput pe 1 aprilie 2018, cand doi membri ai clanului Casamonica au intrat in barul detinut de Roxana si Marian Roman, scrie fabricatinromania.info.

Deranjati ca nu au fost serviti cu prioritate, l-au at@cat pe sotul Roxanei si pe un barbat cu dizabilitati care a indraznit sa le raspunda, dupa care au incercat sa ia banii din casa de marcat si au distrus localul, iar pe romani i-au amenintat, ca li se va face ceva rau, daca nu pleaca din zona. Insa reactia romanilor i-a surprins pe mafi0ti.

In loc sa-si faca planuri de plecare, Roxana Roman a depus o plangere la politie. “Nu-mi este frica. Barul acesta este munca noastra si nu renuntam la el,” a spus Roxana Roman.

“Plangerea a fost un gest normal. In cartier, clanul Casamonica mentine puterea prin frica. Sunt atat de multi oameni buni care vor o schimbare, dar e nevoie de o noua mentalitate, iar asta incepe cu fiecare dintre noi”, a spus Roxana.

Gestul Roxanei le-a oferit curaj si altora care s-au alaturat luptei romanilor. Astfel, la o luna dupa scandal, cei doi mafioti au fost arest@ti, dar si un al treilea barbat care a amenintat-o pe romanca si i-a cerut sa-si retraga plangerea.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *