Spune-mi că nu îți plac gogoșile și NU am să te cred! Dacă vrei să le prepari, chiar acum, încearcă cea mai bună rețetă!

Ingrediente:

350 g faina

2 oua

50 g unt

15 g drojdie proaspata

50 g zahar

120 ml lapte

coaja de citrice, dupa gust

ulei pentru prajit

zahar pudra, pentru servit

1. Se topeste untul si in laptele caldus se desface drojdia cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca drojdia cu laptele si se lasa 10 minute, scrie fabricatinromania.info.

2. Faina se pune intr-un castron, se face un gol, se pun ouale, restul zaharului, untul si drojdia. Se adauga coaja rasa de citrice, dupa gust.

3. Se amesteca totul pana la obtinerea unui aluat omogen care se desprinde de pe maini, la nevoie se mai adauga un pic de faina. Se lasa aluatul pentru gogosi acoperit sa creasca timp de doua ore.

4. Din aluat se rup mici bile care se modeleaza sub forma de sul, se rup bucati, se unesc la capete si, dupa ce sunt pregatite toate, se prajesc in ulei incins. Se scot pe servete de hartie si se aduc la masa cu zahar pudra deasupra.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *