Aveți nevoie de o idee nouă pentru o ciorbiță de vară, cu un gust extraordinar? Ce spuneți de ciorbița de castraveți? Vă garantăm că oricine va gusta din aceasta, nu va mai dori alt fel de mâncare. Iată cât de simplu se poate face.

Mod de preparare

Pentru a obține această ciorbă minunată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

500-600 g castraveţi mai mari,

1 morcov,

o jumătate de ardei gras roșu,

1 ceapă,

2 linguri cu ulei,

1.5 litri de apă,

frunze de pătrunjel sau mărar,

1 gălbenuş de ou,

250 g iaurt sau smântână,

sare, piper după gust.

Curățați ceapa, ardeiul și morcovul și tăiați mărunt. Puneți două linguri cu ulei în recipientul în care urmează să faceți supa, apoi adăugați ingredientele de mai sus.

Când constatați că morcovul și-a schimbat culoarea, adăugați și bucățile de castravete. Amestecați bine și puneți 1,5 litri apă și sare. Fierbeți până când castravetele devine transparent și moale.

Opriți focul. Amestecați gălbenuș de ou cu iaurt și smântână și turnați în ciorbă. Mai puneți sare, dacă mai este cazul și piper și adăugați pătrunjel verde sau mărar. Se poate servi cu crutoane de pâine.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *