O relatie emotionala incredibila s-a creat intre un pinguin si un barbat brazilian, care a salvat pasarea de la un eveniment nefast.

Zidarul pensionat, care pescuieste in timpul liber, Joao Pereira de Souza (71 de ani), dintr-un sat din imediata apropiere a Rio de Janeiro, Brazilia, a gasit in 2011 un pinguin mic si apatic pe niste pietre.

Creatura neajutorata era infometata si acoperita in totalitate de petrol, iar Souza a luat si a ingrijit pinguinul magelanic, pe care l-a denumit Dindim, relateaza descopera.ro.

O saptamana intreaga a durat pana ce Joao Pereira de Souza a reusit sa spele pinguinul de lichidul negru si lipicios. Dupa ce Dindim s-a insanatosit, Souza l-a eliberat inapoi in mare, fara sa-si imagineze ca-l va mai vedea vreodata pe noul sau prieten.

El a fost uimit cand, la doar cateva luni, pinguinul a revenit pe insula, unde l-a recunoscut pe Souza si s-a intors acasa cu el. Dindim petrece opt luni ale anului cu salvatorul sau, iar restul timpului se afla in largul coastelor Argentinei si Chile, unde are loc perioada de reproducere.

Pasarea inoata mai mult de 8.000 de km anual, pentru a se intoarce la Souza.

„Iubesc acest pinguin ca pe propriul meu copil si cred ca si el ma iubeste”, a declarat Pereira de Souza pentru Globo TV.

„Nimeni nu poate sa-l atinga. El ii ciupeste daca cineva in afara de mine o face. Dindim se urca in poala mea, ma lasa sa-l spal, sa-l hranesc cu sardine si sa-l iau in brate”, povesteste barbatul.

Pereira de Souza spune ca dieta alimentara a lui Dindim este una speciala. Il hraneste zilnic cu peste pentru a-i spori puterile, iar apoi il duce spre mare, lasandu-l sa plece.

”Cat a stat cu mine timp de 11 luni, si-a schimbat penele afectate cu un strat nou, iar cand toata lumea zicea ca nu se va mai intoarce, el a revenit sa ma viziteze. Face asta de 4 ani. Ajunge aici in iunie si pleaca inapoi in februarie si in fiecare an revine mai afectuos si parca mai fericit sa ma revada”, vorbeste induiosat barbatul.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *