George Gaitan, elev in clasa a X-a al Colegiului National „Petru Rares” Suceava, a obtinut argintul in cadrul celei de-a XVII-a editii a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), desfasurata in perioada 4 – 11 mai, in Portugalia (Almada).

Elevul a fost indrumat de prof. Mariana Drumea, aceasta mentionand ca George a fost selectat in lotul Romaniei inca de anul trecut, ca urmare a rezultatelor sale din cadrul etapei nationale a Olimpiadei de Biologie, scrie monitorulsv.ro.

Elevii romani au obtinut sase medalii in cadrul acestei competitii.

Echipele au fost coordonate de conf. dr. ing. la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Stefan Theodor Tomas (conducatorul delegatiei si mentor pentru chimie), lector dr. la Facultatea de Biologie a Universitatii din Bucuresti, Georgiana Duta-Cornescu (mentor pentru biologie) si Ion Toma (mentor pentru fizica), profesor la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Capitala.

Ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, a intampinat si felicitat delegatia Romaniei, la intoarcerea in tara, pe Aeroportul International „Henri Coanda”, pentru rezultatele obtinute.

Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO) este o competitie cu un caracter interdisciplinar (biologie, chimie si fizica) pe echipe.

Fiecare stat poate inscrie doua formatii alcatuite din cate trei elevi. Editia din acest an a reunit 50 de echipe din 24 de tari.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *