Trebuie să gătești ceva extrem de rapid, dar care să-I dea pe spate pe invitații care mai au puțin și bat la ușă? Avem acum pentru dumneavoastră cea mai bună soluție: clătitele de cartofi, un preparat care se poate consuma atât ca apertiv, cât și la cină. Garantăm că vei mai cere încă o porție.

Mod de preparare

Pentru a obține acest preparat delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

3 cartofi albi,

150 ml lapte clocotit,

250 g făină,

3 ouă,

1 pahar mic cu iaurt bine închegat,

sare,

ulei pentru prajit.

Curățați cartofii, spălați bine, feliați, apoi puneți la fiert în apă cu sare.

Cartofii nu se lasă să fiarbă de tot, ci se vor scoate din apă în momentul în care au început să fiarbă. Aceștia se vor pasa, apoi se va turna peste ei laptele clocotit.

Amestecați foarte bine și lăsați să se răcească. Ulterior, adăugați făina, ouăle și iaurtul. Trebuie să aveți grijă să iasă un aluat mai gros, pe care să-l puteți lua cu ajutorul unui polonic.

Puneți uleiul la încins și imediat luați cu polonicul cantități mici, care ulterior le vei prăji pe ambele părți.

Vor fi o bunătate!

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *