In 26 martie, Majestatea Sa Margareta a Romaniei si-a serbat ziua de nastere. Este prima femeie care detine titlul de Custode al Coroanei si, totodata, prima femeie din istorie care a devenit Sef al Casei Regale a Romaniei. Majestatea Sa si-a dedicat ultimii 30 de ani slujirii intereselor romanilor, iar in prezent Familia Regala a Romaniei se bucura de pretuirea si respectul tuturor celor care cunosc adevarata istorie a Romaniei.

Margareta a Romaniei s-a nascut in exil, la doi ani dupa ce tatal sau, Regele Mihai I, fusese obligat sa isi paraseasca tronul si tara. Mama sa, Regina Ana a Romaniei, provenea din familia de Bourbon-Parma. Majestatea Sa Margareta a Romaniei se inrudeste indeaproape cu familiile regale britanica, spaniola, daneza si luxemburgheza, precum si cu familii regale si imperiale in prezent nedomnitoare, printre care cea a Germaniei, a Austriei, a Rusiei, a Braziliei, a Portugaliei, a Greciei si, in general, cu cei mai de seama reprezentanti ai aristocratiei europene.

Margareta a Romaniei si-a petrecut copilaria si adolescenta in Marea Britanie, Elvetia si Italia. A absolvit Universitatea din Edinburgh si s-a implicat in numeroase proiecte de voluntariat. Si-a construit o importanta cariera in institutii internationale din structura Organizatiei Natiunilor Unite, inclusiv in cele dedicate sanatatii, alimentatiei si agriculturii. A renuntat insa la aceasta cariera in anul 1989, cand s-a intors alaturi de tatal sau, Regele Mihai I, pentru a munci in folosul romanilor, scrie rfi.ro.

A participat la numeroase demonstratii anticomuniste, iar dupa Revolutia din 1989 s-a intors in tara, unde a adus numeroase convoaie cu ajutoare care includeau medicamente si materiale sanitare, alimente, imbracaminte sau obiecte electrocasnice.

A pasit pe pamant romanesc in 25 ianuarie 1990. A infiintat prima fundatie din Romania, Fundatia Principesei Margareta a Romaniei, care este si in prezent una dintre cele mai importante organizatii neguvernamentale din tara. S-a implicat in numeroase proiecte caritabile. In 1994, si-a cunoscut sotul, pe Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei, care era pe atunci actor si participa la un proiect de terapie prin arta dedicat copiilor. Cei doi s-au casatorit in 21 septembrie 1996.

Din anul 1997, Margareta a Romaniei, alaturi de alti membri ai Familiei Regale, in primul rand alaturi de Regele Mihai I al Romaniei, s-a implicat in numeroase activitati diplomatice care vizau sprijinirea aderarii Romaniei la NATO si la Uniunea Europeana. In prezent, desfasoara astfel de activitati in folosul romanilor din Romania si din Republica Moldova.

Majestatea Sa a primit titlul de Principesa Mostenitoare din 1997, iar pe cel de Custode al Coroanei din 2007. Din anul 2015 a devenit, alaturi de ASR Principele Radu, cetatean de onoare al judetului Cluj. Majestatea Sa a devenit sefa Casei Regale din 2017. Margareta a Romaniei este, de jure, Regina, insa a preferat sa nu foloseasca, deocamdata, acest titlu. Majestatea Sa conduce Societatea Nationala de Cruce Rosie si a acordat Inaltul Sau Patronaj mai multor organizatii si institutii caritabile si de educatie din Romania.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *