Reteta din caietul vechi al mamei mele – Eclere cu crema de vanilie si frisca – Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

200 ml apa

200 ml ulei

10 linguri faina

5 oua

Ingrediente pentru crema:

4 oua

400 ml lapte

150 g zahar

esenta de vanilie

50 g faina

Mod de preparare:

1. Intr-un vas, turnam apa si uleiul. Punem la fiert, pe foc mic. Treptat, adaugam faina si mixam energic. Luam vasul de pe foc si adaugam ouale. Amestecam bine pana la omgenizare, scrie kiloretete.ro.

2. Cu ajutorul unei linguri, formam baghete pe care le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 8 minute, pe urma la 180 de grade, timp de 20 de minute.

3. Pentru crema, punem laptele la fiert. Intr-un vas separat, batem galbenusurile cu ajutorul unui mixer. Adaugam zaharul, faina si amestecam foarte bine.

4. Adaugam laptele fiert, amestecam si punem compozitia pe foc. Dupa ce am obtinut o crema densa si omogena, adaugam esenta de vanilie.

5. La final, umplem eclerele cu crema pregatita anterior.

Sa le savurati cu pofta! Pofta buna!

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *