Duminica de Florii este extrem de importantă pentru creștini, aceasta semnificând intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Și pentru ca sărbătoarea să fie cinstită așa cum trebuie, trebuie să fie plină cu bunătăți din pește.

Mod de preparare

Pentru a prepara un macrou gustos, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

1,5 kg de macrou,

1 ceapă mai mare,

1 lămâie,

3 linguri cu ulei,

100 de ml de be re,

sare,

usturoi,

piper,

rozmarin,

coriandru uscat și alte condimente după gust.

Pentru început se pregătește peștele astfel: se taie capul, se eviscerează, se lasă la scurs și ulterior se condimentează cu sare și piper.

Tăiați ceapa julienne și pregătiți un baiț din ceapă, apă, be re, usturoi.

În acest preparat se introduce peștele și se păstrează cel puțin o noapte, pentru a se întrepătrunde aromele.

La final, se va unge o tavă cu ulei, apoi se așează peștii și se lasă la cuptor pentru o jumătate de oră. Pentru un plus de gust, serviți cu mămăligă și mujdei de usturoi.

Felicia Iederă

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *