Medicul primar cardiolog la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti Cristian Udroiu a vorbit, printre altele, la Interviurile Libertatea despre pericardita lichidiana hemoragica, afectiunea pentru care a fost operat Ion Iliescu.

Renumitul doctor a fost invitatul jurnalistei Adriana Nedelea.

Acesta a precizat ca aceasta boala nu are legatura cu varsta, dar se intalneste frecvent la pacienti tineri, dar tratamentul si recuperarea sunt la fel.

Exista 5 cauze posibile care pot duce la pericardita lichidiana hemoragica, afectiunea pentru care a fost operat Ion Iliescu:

O raceala banala, deci o simpla viroza respiratorie Infectii bacteriene, care sunt mult mai grave

Un tratament oncologic

Medicamente anticoagulante

O boala pulmonara

Medicul Cristian Udroiu a vorbit si despre bolile cardiovasculare, cele care reprezinta un factor frecvent de mortalitate In Romania.

De altfel, in tara noastra se inregistreaza de 3 ori mai multe boli de inima decat media europeana. „Media pacientilor pe care ii am este de 50-55 de ani.

Pentru ca in mod frecvent am pacienti sub 40 de ani!

E un soc pentru mine sa operez pacienti pe inima sub varsta mea”, a spus medicul primar cardiolog Cristian Udroiu de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti cel mai mare spital din Romania.

Exista 5 factori majori de risc pentru boala cardiaca ischemica (cu dureri in piept):

Sedentarismul, care duce la obezitate

Mancatul aiurea

Fumatul

Diabetul

Hipertensiunea

„Acestea trebuie controlate. Trebuie facuta miscare, mai ales in cazul pensionarilor. Daca pacientii nu ar mai fuma, foarte rar am mai intalni boli de inima. Rar mai gasesti un pacient cu infarct care sa nu fumeze. Multi pacienti reusesc sa se lase de fumat dupa un infarct, ii sperie suficient. Pana atunci, nu renunta la acest viciu si spun ca fumeaza din placere sau inconstienta”, a precizat medicul Udroiu.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *