Meghan Markle se pregateste pentru cea mai mediatizata nastere a anului. Si cu doua saptamani inainte de termen, in ziarul The New York Times apare o scrisoare deschisa adresata ducesei de Sussex de catre CEO-ul unei companii americane care produce aspiratoare nazale pentru bebelusi, Chelsea Hirschhorn, mama de trei, prin care este incurajata sa evite traditionala sedinta foto cu bebelusul pe treptele spitalului imediat dupa nastere.

Sa se comporte ca o femeie obisnuita care se confrunta cu toate problemele din timpul si de dupa nasterea unui copil. Sa fie adevarata.

 

 

Te intrebi de ce i-ar scrie aceasta americanca sotiei printului Harry, membra a Casei Regale britanice. Ca sa-si faca publicitate? Ok, o fi si asta, dar ideea pe care o dezvolta in scrisoare are totusi sens, relateaza catchy.ro.

“Meghan va deveni cea mai faimoasa noua mamica din lume, de aceea vrem sa o incurajam sa foloseasca aceasta ocazie ca sa pregateasca femeile pentru asteptari reale in ceea ce priveste orele si zilele de dupa nastere. Sa stie ca mersul la toaleta va ustura si ca statul in sezut pe un scaun va fi foarte dureros.”

“Desigur ca totul va fi perfect pentru sedinta ta foto de pe treptele spitalului, dar oamenii isi vor pune mai degraba intrebari despre cat de repede vei incapea din nou in hainele de dinainte de sarcina, in loc sa vorbeasca despre ceea au de indurat femeile in timpul si imediat dupa o nastere. Sigur, ca ducesa, ai o echipa de care sa iti aranjeze parul si machiajul, astfel incat sa para ca nimic din ce ti s-a intamplat nu a avut loc, dar astea sunt cu adevarat grijile unei femei in primele ore dupa ce a nascut?”

 

 

New York Time e o publicatie citita de milioane, iar Meghan e urmatoarea celebritate care va vinde. Toti ochii sunt atintiti pe ce va face. Daca nu se arata sensibilizata de scrisoare si nu da curs propunerii de a se comporta ca o femeie obisnuita, va fi considerata superficiala si lipsita de interes fata de femeile din intreaga lume. Daca refuza sa-si prezinte nou-nascutul dupa protocolul regal, gestul ar putea fi considerat o ofensa. Cert e ca dupa ultimele actiuni si declaratii e tot mai clar ca a doua varianta este cea aleasa.

Meghan si Harry au renuntat la aripa Lindo a spitalului St. Marys, din Paddington, acolo unde au venit pe lume copiii Printesei Diana si cei ai lui Kate Middleton, si au ales o maternitate mai apropiata de locuinta lor de la Windsor. Meghan vrea o nastere normala, sa stea cu copilul ei departe de ochii lumii, si nu-si doreste sa iasa la poze imediat dupa nastere.

Cele doua mamicile regale prin casatorie, Kate si Meghan, sunt femei obisnuite (commoners) care au avut norocul sa se marite cu niste printi, dar care nu au primit odata cu inelul si titlul nobiliar si niste puteri extraordinare de a se recupera instant dupa nastere. Asa incat decizia sotiei printului Harry pare sa arate exact aceasta vulnerabilitate fireasca a unei lehuze, cu sau fara tiara.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *