O pizzerie deschisa intr-un sat din Botosani a fost afacerea care i-a adus castig unei tinere de 25 de ani. Fata, din localitatea Pomarla, si-a luat inima in dinti si a parasit statutul de angajat pentru cel de patron. A invatat meserie intr-o pizzerie si apoi si-a deschis-o pe a ei.
A reusit aceasta afacere riscanta intr-o zona rurala unde oamenii mananca de prin gospodarie si a angajat si doi sateni someri.
Primarul din Pomarla, localitatea unde a ridicat pizzeria, este mandru de ea si spune ca a sprijinit-o cum a putut.
Am lucrat in domeniul alimentatiei publice, la un restaurant-pizzerie. Si acolo am invatat cum sa prepar pizza, am vazut ce se cam cere.
Mi s-a parut rentabil si mi-as fi dorit sa am propria mea pizzerie.
Dar atunci era doar un vis nebunesc, irealizabil, povesteste Catalina Gherasim, pentru adevarul.ro.
Facea naveta si a durat cativa ani pana ce a aflat ca exista un program pentru mici afaceri. Asa a primit o finantare de 44.000 de euro.
„Nu stiam mare lucru despre asa ceva.
Credeam oricum ca nu am nicio sansa. Eu, sa deschid o afacere? Mi se parea ceva de vis. Si mai ales la tara.
Cui ii spuneam, radea. Cu toate acestea m-am hotarat intr-o zi sa incerc, doream mult sa fac ceva cu adevarat pentru mine.
Am apelat la un consultant, m-a ajutat si m-am trezit ca am fost acceptata. Nu-mi venea sa cred, nu stiam ce sa fac. Ma apucase si teama, dar am zis ca trebuie sa incerc, mai ales ca visul meu devenea realitate, spune Catalina Gherasim.
Acum totul merge perfect, vânzările cresc și afacerea ei este în continuă dezvoltare. Are de gând să mai angajeze săteni șomeri și nu se va opri aici.