PUBLICITATE

Mana este una dintre cele mai groaznice boli ale tomatelor. Boala se extinde rapid si poate distruge culturile complet. Iata cateva masuri care le puteti intreprinde pentru a salva legumele si a ajunge sa le savurati coapte!

RETETA 1 — EMULSIA!

Aveti nevoie de: 5 litri de apa, o lingura de bicarbonat de sodiu , 3 linguri de ulei , o lingurita de sapun lichid, recomanda magazinuldecase.ro.

Mod de preparare si aplicare:

PUBLICITATE

Combinati toate ingredientele necesare.

Agitati foarte bine solutia si, folosind un pulverizator sau atomizor, stropiti indata plantele cu ea.

Reteta 2 – Decoct de conifere

Ingrediente:

1 borcan de 1l de ace (de brad, pin),

500 ml de apa ,

30 gr sapun de rufe.

MOD DE PREPARARE:

Fierbeti acele timp de 5 minute, lasati decoctul sa se raceasca si il strecurati printr-o bucata de tifon. Il diluati apoi cu apa in proportii de 1:5 si adaugati sapun. Prelucrati culturile imediat.

Reteta 3 – Infuzie de gunoi de grajd

INGREDIENT :

1l balegar proaspat de vaca,

10l de apa.

MOD DE PREPARARE:

Amestecati balegarul cu apa si stropiti plantele imediat, folosind o matura.

Reteta 4:

INGREDIENTE:

1 kg de urzici ,

3l de apa ,

30 gr sapun de rufe.

MOD DE PREPARARE:

Maruntiti urzicile, turnati apa, infuzati amestecul timp de 24 de ore, apoi il strecurati, adaugati sapunul si prelucrati tomatele.

Reteta 5 – Infuzie de usturoi

INGREDIENTE:

200 gr de usturoi (sau tije),

200 gr de apa,

20 gr de iod,

30 gr sapun de rufe.

MOD DE PREPARARE:

Dati usturoiul prin masina de tocat carne si macerati pasta obtinuta timp de 2-3 zile in apa. Strecurati infuzia si diluati-o cu 10l de apa. Adaugati iodul si sapunul, dupa care puteti prelucra rosiile.

Reteta 6 – Laptele si zerul

Aveti nevoie de:

2 litri de lapte sau zer,

un pahar de zahar(200 g),

10 litri de apa.

Mod de preparare si aplicare: combinati toate ingredientele necesare si stropiti plantele cu solutia obtinuta.

Spor la gradinarit!

PUBLICITATE
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *