Când ne gândim la termenul geniu, unul dintre numele care ne vine imediat în minte este ca cel al lui Albert Einstein.

În timp ce lucrarea sa, în domeniul fizicii, i-a adus Premiul Nobel, această minte incredibilă avea mai multe cunoștințe și înțelepciune pentru a fi împărtășite cu întreaga lume.

Einstein a făcut istorie atunci când a publicat teoria relativității, în anul 1915, teoretizând că viteza luminii este o constantă și că legea fizicii păstrează întotdeauna aceeași formă.

În timp ce aceste afirmații ar putea părea destul de fundamentale pentru o gândire medie, pentru aceia din domeniile științifice, aceste teorii au oferit un cadru prin prisma căruia au fost în cele din urmă construite conceptele de spațiu și timp.

Ea continuă să influențeze lumea științei chiar și în prezent

Șapte ani mai târziu, pe o bucată de hârtie, de la Hotelul Imperial din Tokyo, Japonia, Einstein a scris o altă teorie.

De data aceasta nu s-a legat de lumea științei, de fapt, el s-a îndepărtat destul de mult de domeniul pentru care era bine cunoscut. În schimb, el a dezvăluit ceea ce credea că este adevărata rețetă a fericirii. Această mică, dar importantă, bucată de hârtie nu a fost scrisă pentru un CEO demnitar sau pentru o companie. Einstein i-a înmânat-o unui mesager ca un sfat, promițând că ar merita, într-o bună zi, să o aibă.

Deși era clar că Einstein îi oferea copilului un sfat incredibil, el nu putea niciodată să prezică ce se va întâmpla.

Acum, cunoscută sub numele de ”teoria fericirii lui Einstein”, scrisoarea a fost vândută pe 24 octombrie, 2017, pentru incredibila sumă de 1.56 milioane de dolari, la o licitație din Ierusalim.

Era doar una, dintr-o serie de notițe și cunoștințe, scrise de mână, chiar de Albert Einstein, toate de la același notepad hotelier.

Cuvintele lui Einstein erau simple: „O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât căutarea succesului combinat cu o neliniște constantă”.

Este o lecție pe care mulți dintre noi o putem folosi și azi. În lumea noastră, ne complicăm căutarea în drumul spre fericire, căutând vieți generoase, faimă și avere.

De prea multe ori ne conectăm fericirea pe bogăția materială, dar adevărul este mult mai simplu.

În schimb, trebuie să ne îndepărtăm așteptările, concepțiile greșite și stereotipurile.

Trebuie să petrecem mult timp pentru a trăi în acest moment și pentru a vedea cu adevărat binecuvântările incredibile pe care ni le oferă viața în fiecare zi.

Trebuie să învățăm să fim recunoscători pentru viața pe care o trăim și pentru oportunitățile pe care ni le oferă.

Trebuie să acceptăm sfatul lui Albert Einstein …

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *