S-a născut cu stea în frunte. Așa ar putea fi descris în doar câteva cuvinte inventatorul Cornel Amariei, care la doar 24 de ani a fost inclus de revista Forbes în topul primelor zece cei mai influenți tineri sub vârsta de 30 ani din Europa. Cine este acest tânăr, aflați în rândurile ce urmează.

50 de invenții la activ

La vârsta la care alții încă nu știu ce meserie își vor alege în viață, Cornel Amariei are nu mai puțin de 50 de invenții la activ și totodată deține o importantă funcţie de conducere, Head of Innovation, la Continental Automotive Systems, unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume.

O funcție binemeritată, pentru un tânăr care a terminat în paralel facultăţile de Ştiinţa Calculatoarelor şi Inginerie Electrică la Bremen, în Germania.

De parcă toate acestea nu ar fi fost de ajuns, anul trecut Cornel a câştigat competiţia internaţională Ten Outstanding Young Persons, la fel cum au făcut-o în trecut personalităţi de talia lui Elvis Presley şi John F. Kennedy. Dintre toate invenţiile sale, cea mai importantă o consideră pe cea a ochelarilor Lumen, destinaţi nevăzătorilor.

Felicia Iederă

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *