Wiliam Bradley Pitt, cunoscut ca Brad Pitt, nu este numai un miraj hollywoodian, ci și unul dintre cei mai bogați cetățeni americani (avere estimată între 150-200 milioane de dolari).

Cu o asemenea bogăție, actorul si producătorul de filme ar putea trăi doar pentru sine și familia lui. Numai că Brad Pitt nu ezită niciodată să scoată din buzunar bani pentru susținerea unor cauze umanitare.

În 2005, dupa uraganul Katrina, care a devastat orașul New Orleans, Pitt a înființat Asociația Make it Right destinată construirii caselor ecologice în Louisiana, potrivit makeitright.org, pentru care a donat 5 milioane de dolari.

Desemnat cel mai frumos bărbat de pe planetă de către cercetătorii britanici pe baza unei tehnologii care măsoară structura facială a unui bărbat și comparată apoi cu cea a grecilor antici (întruchiparea ideii de perfecțiune), Brad Pitt a ajuns să dea și numele unei planete, ce-i drept minoră, respectiv (29312) Bradpitt.

(29312) Bradpitt este un asteroid al centurii principale descoperit în 22 ianuarie 1987 de către astronomul belgian Eric Walter Els.

Printr-o circulară dată de „Centrul Planetelor Minore” asteroidul capătă pe 2 iunie 2015, conform infogalactic.com, numele lui Brad Pitt în cinstea sa.

În circulară se spune: “Wiliam Bradley Pitt (născut în 1963), actor american a primit Globul de Aur și multe alte premii pentru talentul său. Cunoscut pentru rolul lui Ahile din filmul Troia, 2004, (se spune că și-a rupt tendonul lui Ahile), este susținător generos al multor organizații umanitare”.

Un articol de Ileana Mlădinoiu

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *