Mulți sunt cei care se întreabă de ce nu le îndeplinește Dumnezeu dorințele atunci când vor? Dar oare suntem demni de așa ceva? Oare am făcut tot ce trebuia pentru ca Domnul să aibă milă de noi?

Iată care sunt motivele pentru care trebuie să mai așteptăm…

Să ne lepădăm de egoism

Pentru a ne încredința cu toată ființa noastră Domnului, e necesar în primul rând să uităm de egoism și să ne lepădăm de legăturile plăcerii de sine. În al doilea rând, pentru a fi plăcuți Domnului trebuie să avem multă răbdare, așa cum spune și apostolul Iacob: „Mare bucurie să socotiţi, fraţii mei, când daţi de felurite ispite, ştiind că încercarea credinţei voastre naşte răbdarea; dar răbdarea să-şi aibă lucrare desăvârşită, pentru ca voi să fiţi desăvârşiţi şi întregi, întru nimic ştirbiţi”.

Nu în ultimul rând, spun sfinții părinți, pentru a fi ascultați de Dumnezeu și a primi ce ne dorim cu adevărat, trebuie să ne depărtăm de lucrurile materiale și să căutăm să intrăm în Împărăția Cerurilor: „Căci o clipă uşoară de necaz trecător ne aduce nouă, din prisosinţă-n prisosinţă, veşnică plinătate de slavă, nouă, celor ce nu privim la cele ce se văd, ci la cele ce nu se văd, fiindcă cele ce se văd sunt trecătoare, iar cele ce nu se văd sunt veşnice” (II Corinteni 4, 17-18).

Felicia Iederă

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *