Tristețea nu este ceva atât de rău pe cât se crede. Numai când ia forma depresiei intrâm în altă discuție.

Însă nici să fim triști tot timpul nu-i tocmai bine. Și în cazul acesta este nevoie ca tristețea să fie transformată în bucurie.

Iată mici secrete:

1.Consumați avocado sau banane

Veți avea, garantat, 100% buna dispoziție și zero stres. Cât despre banană, reamintesc că este fructul numărul 1 pentru sportivi. Gândiți-vă, totodată, și la maimuțe. Gustul dulce al bananei, faptul că se digeră rapid, transformându-se direct în energie, și serotonina pe care o produce acest fruct ne vor ajuta să scurtcircuităm tristețea.

2.Faceți activități fizice

În momentele de tristețe, faceți ceva ce vă înveselește. Unora le place să dea cu aspiratorul, altora să îngrijească florile din balcon sau grădină. Mergeți cu bicicleta, plimbați cățelușul și veți observa că tristețea dispare.

3.Sortați informațiile

Televizorul este un excelent vector de informație asupra a ceea ce se întâmplă în lume. Ne ajută să înțelegem ce se petrece pe planetă. În același timp ne livrează și o mulțime de știri negative cu impact puternic asupra gândirii. Crime, spargeri, violuri…ocoliți-le din când în când și selectați ce vă stimulează plăcerea.

4.Puneți-vă muzica preferată și dansați

Nu sumtem toți dansatori perfecți, dar să ne mișcăm după ritmul melodiilor preferate de fiecare dintre noi o putem face.

5.Revărsa-ți-vă furia

Desigur, mă refer la furia constructivă ce va conduce spre iluminare. Pentru că nu ne-am îndeplinit dorințele, indiferent de natura lor, devenim furioși. Atunci este nevoie să le reevaluăm, să trecem la acțiune, căutând alte soluții.

Un articol de Ileana Mlădinoiu

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *