Amalia Enache si-a promis sa fie o mama cool si sa-i ofere fiicei sale toata libertatea. Cu toate acestea, nu e pregatita sa o vada pe copila ei crescand si ajungand la adolescenta.

Chiar daca Alma nu are nici 3 ani, Amalia Enache se gandeste deja, cu teama, de perioada cand fiica ei va fi adolescenta.

„La gradinita sunt pregatita sa o las. Patru ore pe zi, nu mai mult. Nu vreau sa o externalizez atat de mult, pentru ca eu lucrez seara si ar insemna sa fiu prea mult timp departe de ea. Eu vreau in continuare sa petrecem mult timp impreuna. Cred ca acceptabile pentru noi sunt cele patru ore, atat, nu somn acolo, nu masa acolo, nu de dimineata pana dupa amiaza. De la 9.00 la 12.00, nu mai mult. Pentru asta sunt pregatita”, a spus prezentatoarea Stirilor PRO TV, completand ca la cum se cunoaste, va fi extrem de panicata cand Alma va iesi in oras cu prietenii ei, scrie libertatea.ro.

„In schimb, nu sunt pregatita pentru adolescenta ei, cand va lipsi noaptea de acasa. Parintii de adolescenti mi se pare ca trec prin mari incercari. Cu astia mici e usor, sunt cu tine, vor sa stea acasa. Cand nu mai vor sa stea si tu trebuie totusi sa le dai independenta si sa te prefaci relaxat, desi te gandesti la toate relele care s-ar putea intampla… pentru asta nu sunt pregatita”.

Spera sa nu se transforme intr-o mama posesiva In ciuda temerilor ei, Amalia spera sa nu se transforme intr-o mama posesiva, care sa-i controleze telefonul sau care sa-i puna GPS Almei doar pentru a sti unde este fiica ei. Spune ca, atunci cand va veni momentul, va duce o lupta cu ea insasi, nu cu copilul ei.

„Aia nu e viata. Eu cred ca noi am avut o adolescenta foarte frumoasa si pentru ca parintii nostri nu ne puteau verifica in permanenta pe mobil, ca trebuiau sa sune pe un telefon fix, sa raspunda mama celui la care ne-am dus si pentru ca neavand telefoane mobile, nici nu se asteptau sa stie despre noi pas cu pas unde suntem. Cred ca prin asta m-am format in regula si responsabila ca adult. Nu putem sa crestem copiii cu lesa, tinuti de noi. Va trebui sa lupt cu mine, nu sa terorizez copilul”, spune Amalia.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *