Vă periați dinții în mod regulat și credeți că e de ajuns pentru a avea gingii sănătoase? Dar oare cât de des schimbați periuța de dinți? Știți ce probleme de sănătate vă poate crea?

Cum se perie corect dinții

v-ați trezit la un moment dat că ați văzut câteva pete de sânge pe periuța de dinți? Nu trebuie să vă speriați, dar nici să nu dați importanță acestui lucru. Este semn că ați făcut gingivită.

Specialiștii ne învață că în asemenea situație trebuie să curățați foarte bine zona respectivă, nu să o evitați, pentru că s-ar putea să vă treziți cu și mai multă placă bacteriană. De asemenea, dacă observați că periuța de dinți începe să aibă perii decolorați și tociți, e clar că e veche și e momentul să fie înlocuită cât mai repede cu putință, pentru că altfel s-ar putea ca gingiile să aibă grav de suferit.

Același lucru trebuie făcut și dacă periuța de dinți are perii înclinați, pentru că atunci periaul va fi agresiv și riscați ca gingia să se retragă. Dacă periuța de dinți are un miros neplăcut, e clar că e plină de bacterii, printre care și temuta candida.

Ce trebuie făcut? Înlocuită urgent! Nu uitați că banala periuță de dinți ne ajută să ne păstrăm sănătatea dinților.

Felicia Iederă

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *