Suntem din ce in ce mai singuri, desi pe retelele de socializare suntem inconjurati de mii de „prieteni”, oare ce se intampla cu lumea in care traim, ce se intampla cu Romania?

Parintele Bălan a spus cateva vorbe mari, care ne-au mers direct la suflet!

„Niciodata nu s-au simtit romanii mai singuri ca astazi si, mai ales, cei din orase. Aceste blocuri mari, vopsite frumos pe dinafara, ne-au facut sa ne simtim ca in niste pesteri, carceri sau inchisori.

Nu mai vorbeste frate cu frate, vecin cu vecin si roman cu roman si nu ne mai intereseaza ce este dincolo de usa.

Viata la tara nu este asa, sau, macar, nu era asa.

Vedeti dumneavoastra ca la tara, intr-un sat, toti se cunosc? Unii pe altii se moralizau si unii de altii se rusinau si parintele era cu ei, ii mangiia, ii mustra, ii indemna. Asta era satul! Satul are o valoare extraordinara.

Cineva imi spunea ca satul si manastirile sunt doua entitati care tin sufletul neamului nostru romanesc. Cand acestea vor disparea, ne-a disparut si neamul. Si-n aceste doua entitati s-a tras cu tunul 45 de ani si inca nu s-a terminat lupta impotriva satelor.

Mai vorbiti frate cu frate, mai cercetati-va, trageti-va unii pe altii la biserica, la Spovedanie, la cimitir, sa mai aprindeti o lumanare!” a spus parintele.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *