Oricine își dorește să aibă parte în casă de liniște și prosperitate. Iar pentru asta, uneori, trebuie să ținem cont și de vechile tradiții și superstiții. Iată ce trebuie să faci ca să ai tot timpul spor.

Nu împrumuta vreodată mătura de la cineva

Dacă aveți de gând să vă mutați în casă nouă, niciodată să nu plecați cu mătura veche, pentru că veți avea parte doar de nenorociri. Cumpărați una nouă pentru ca lucrurile să meargă bine. De asemenea, tradiția spune că niciodată nu trebuie să împrumuți o mătură de la cineva sau cuiva.

Dacă vrei să scapi de cineva, atunci mătură imediat ce iese de la tine din casă și nu îți vor mai călca pragul. Nu în ultimul rând, nu e bine să sprijini vreodată mătura de pat, pentru că se va aduna la locul de odihnă tot ce e rău. Tot tradiția spune că nu e bine să faci vreodată patul împreună cu persoana iubită, pentru că vă veți certa, iar dimineața să te dai jos din pat pe aceeași parte pe care te-ai urcat, pentru a-ți merge bine toată ziua.

Întotdeauna trebuie să pui sare pe pragul ușii, ca să înlături ce e rău, iar dacă ai vărsat ceva pe jos, ține minte: nu șterge cu piciorul, pentru că vei avea doar necazuri. Dacă îți intră în casă un greiere sau o broscuță, vei avea parte de lucruri bune, dar dacă vei vedea un șarpe pe pragul casei, asta înseamnă boală sau moarte. De asemenea, rău aduce și un tablou care a căzut de pe perete, fără să-l fi mișcat cineva.

Felicia Iederă

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *