„Fiți tipul de persoană ale cărei acțiuni, cuvinte și valori sunt mereu de acord între ele.”

Oare care este puterea adevăratelor tale valori?

Dicționarul definește „valorile” ca fiind „judecata cuiva, cu privire la ceea ce este important în viață.“

Valorile noastre de bază sunt valorile care sunt cele mai importante pentru noi.

Dacă alegerile pe care le facem nu corespund cu ceea ce considerăm a fi important, vom trăi o viață care, în mod copleșitor, nu este integrată cu propriile noastre valori.

Și nu mă refer numai la alegerile mari, cum ar fi căsătoria, ci și la alegerile mici, pe care le facem zilnic: ceea ce mâncăm, cât timp stăm în social media, cărțile pe care le citim, cine este persoana cu care socializăm.

Într-adevăr, toate aceste alegeri, mai mici, se adaugă la totalitatea vieții noastre.

Unii dintre noi își bazează valorile exclusiv pe credințele religioase sau spirituale, alții le bazează exclusiv pe normele comunității și unii dintre noi își formează valorile conform codului individual de etică.

Dar pentru majoritatea dintre noi este o combinație destul de uniform distribuită a acestor lucruri.

Și, cum bine știi, nici măcar doi oameni nu vor avea valori fundamentale identice.

Nu numai că valorile noastre sunt în mod unic diferite de cele ale celorlalți, dar ele și variază de-a lungul timpului.

Se pot schimba ușor, profund sau pot doar arăta diferit, în funcție de anotimpul vieții noastre.

Proiectarea unei vieți de aliniere

Dacă nu avi sănătatea dorită, energia dorită, pacea dorită de tine, viața pe care o dorești, obținerea de claritate despre valorile de bază este primul pas în crearea unei foi de parcurs pentru a ajunge acolo.

Examinarea ideilor și credințelor și luarea alegerilor în conformitate cu valorile tale te pot ajuta să ieși de sub copleșirea ta și să creezi viața pe care o dorești cu adevărat.

Dacă nu vă examinați ideile și credințele, există o serie de probleme care pot apărea.

În primul rând, puteți să trăiți viața prin regulile altcuiva și nu veți alege lucrurile care vă vor conduce spre locul în care doriți, cu adevărat, să vă aflați în viața voastră.

În al doilea rând, dacă există o discrepanță între valorile de bază și alegerile pe care le faceți în fiecare zi, aceasta va avea un impact profund asupra stării, a sănătății și a energiei și va adăuga în mod semnificativ copleșirea.

Acest lucru se poate aplica lucrurilor mici, cum ar fi îmbarcare la timp sau lucruri mari, cum ar fi căsătoria cu cineva care arată bine, dar care nu întrunește cu adevărat dorința inimii tale.

Și, în final, a face alegeri care nu sunt sincronizate cu valorile tale creează o disonanță pe care subconștientul o dobândește treptat.

Această disonanță duce apoi la un sentiment de disconfort, anxietate, depresie, stare generală de rău, care pătrunde cu mult dincolo de orice decizie și influențează profund, nu numai starea de spirit, ci și toate aspectele sănătății și bunăstării.

Stresul acestei disonanțe și dialogul auto-critic care decurge din acesta poate fi atât de semnificativ încât să sublinieze celelalte stresuri care deja te copleșesc zi de zi.

Nu spun că a face alegeri în aliniere cu valorile de bază va vindeca toată boala sau că nu te vei mai simți niciodată copleșit, nu spun că nu vei avea nevoie să faci compromisuri, uneori, dar înțelegerea valorilor este fundamentul pentru înțelegerea a ceea ce poți și nu poți renunța, la ceea ce poți și nu poți controla și ce poți și nu poți face, pentru a trăi o viață aliniată cu ceea ce contează cel mai mult, cu tine.

Cheia este să fii conștient în orice moment, de ceea ce este cu adevărat important pentru tine!

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *