Soferii care conduc masini cu motoare diesel au motiv de ingrijorare, asta pentru ca astfel de autoturisme au fost deja interzise in mai multe orase din Europa.

In plus, Comisarul european pentru piata interna si industrie crede ca in cativa ani, masinile de acest tip vor fi istorie pe strazi, scrie a1.ro.

Mai multe capitale din Europa, printre care Roma, Madrid sau Atena, au anuntat deja ca iau masuri pentru a interzice circulatia autovehiculelor pe motorina.

Capitala Italiei va fi „curatata” cel tarziu din 2024, iar in anul urmator se va aplica o masura similara in Madrid si Atena.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred ca in cativa ani acestea vor disparea complet. Este o tehnologie care apartine trecutului. Oamenii au realizat ca nu vom avea niciodata masini diesel complet curate, fara emisii de oxid de azot”, a precizat comisarul european pentru piata interna si industrie.

Comisarul european mai sustine ca tari precum Romania, Polonia si Slovacia ar trebui sa creasca numarul recall-urilor auto la masinile care au emisii extrem de mari de noxe.

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *