Ingrijirea paliativa in Romania este sinonima cu speranta… cu nepierderea sperantei, mai exact. Adevaratele lectii de tarie si curaj se invata alinand boli greu de dus.

Capitolul acesta a fost deschis acum mai bine de 25 de ani de un hospice cu un nume, parca, predestinat, Casa Sperantei.

De atunci, s-au scris tomuri intregi in cartea vietii, s-au imblanzit destine, s-au mobilizat comunitati, s-au alinat dureri si s-au sters rauri de lacrimi.

Lectiile destinului: iubirea, acceptarea, solidaritatea

Hospice Casa Sperantei ne-a invatat ce-nseamna perseverenta si rabdarea si ne preda de 25 de ani lectia mangaierii sufletului greu incercat. Infiintata in 1992, Hospice Casa Sperantei a dezvoltat de-a lungul anilor servicii complete de ingrijire paliativa, in centrele de zi, ambulatorii, dar si in unitatile proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor sau in spitalele partenere.

Revista Avantaje si-a facut o profesiune de credinta in a ajuta semenii prin implicare activa in folosul comunitatii si initiativele proprii de mobilizare.

Campania -nucancerului- a fost un declansator de reactii pozitive in randul comunitatii medicale. Platforma #nucancerului a oferit specialistilor oncologi, chirurgi sau diagnosticieni, posibilitatea de a oferi informatii corecte si concrete despre cancer, boala secolului, asa cum a fost denumita.

Despre cancere grave, malformatii congenitale, distrofii neuro-musculare, insuficiente de organ si multe alte afectiuni se discuta si se cauta solutii paliative in centrul Casa Sperantei.

Pentru ca viata se traieste pana la capat cu speranta si credinta. Pentru ca rolul nostru pe pamant este sa fim solidari, sa oferim, sa iubim si sa acceptam…

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *