Sfânta Lucia este o sfântă mai puţin cunoscută în calendarul ortodox, însă povestea aceastei muceniţe trebuie cunoscută de toţi cei care îi poartă numele.

Sfânta Muceniţă Lucia era din Siracuza Siciliei şi era logodită. Îmbolnăvindu-se mama ei, a plecat cu ea la Catana, ca să se roage Sfintei Muceniţe Agata să o izbăvească sfânta de curgerea de sânge. Când a ajuns la Catana a văzut în vis pe Sfânta Agaţa. Sfânta i-a făgăduit mamei ei tămăduire de boală, iar ei i-a vestit mai dinainte suferinţe muceniceşti pentru Hristos. După însănătoşirea mamei sale, Sfânta Lucia a împărţit toate averile sale săracilor şi era gata să mărturisească pe Hristos.

Fiind pârâtă de logodnicul ei, a fost dusă înaintea lui Pashasie, domnul cetăţii, care a poruncit să o ducă într-o casă de desfrâu, ca să fie necinstită. Prin harul lui Hristos însă a rămas curată; au tăbărât mulţi asupra ei, dar n-au putut să o mişte din locul în care se proptea.

”Sfânta Lucia este venerată că sfântă şi de către catolici, anglicani, luterani, precum şi de către credincioşii ortodocşi.

Rugăciunea pe care este bine să o rostiţi în această zi sfântă! Este de mare ajutor pentru orice credincios alungând toate relele și aducând lumină în viața celui ce o rostește!

Sfântă Lucia, lumină călăuzitoare spre cer

a celor care se luptă cu valurile învolburate

ale pasiunilor dezordonate şi ale lumii,

te rugăm, mijloceşte-ne

de la veşnicul Soare, Isus Cristos,

harul de a avea şi noi cel puţin o scânteie de iubire,

pentru a-i îndruma pe semenii noştri, prin exemplul bun,

pe calea cea strâmtă spre împărăţia cerurilor.

Înflăcărează-ne mereu, ca să nu se stingă niciodată

lumina credinţei din sufletul nostru, iar la sfârşit

să-l vedem pe bunul Dumnezeu în lumina nesfârşită.

Prin Cristos Domnul nostru.

Amin.”

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *