Când ne rugăm pentru cineva – Un om are putere sa se transmita altui om, in duh, prin rugaciune, poate actiona in chip binefacator unul asupra altuia, sa-l atraga spre luare aminte, sa-l incurajeze daca e in deznadejde, sa-l abata de la un viciu si sa-l indemne spre o sfanta lucrare:

„Milostive Doamne, fie voia Ta, care vrei ca toti sa se mantuiasca si sa ajunga la intelegerea adevarului: miluieste si mantuieste pe robul Tau (numele), primeste aceasta dorinta a mea ca pe un strigat de dragoste poruncit de Tine!”.

Pentru a lamuri obiceiul crestinilor de a se ruga unul pentru altul, de a cere rugaciunea fratilor, va amintesc ca Iisus Hristos zice catre Sfantul Petru: „Dar Eu m-am rugat pentru tine ca sa nu scada credinta ta” (Luca 22, 32). Cand Sfantul Apostol Petru era in temnita, credinciosii se rugau pentru eliberarea lui. Mantuitorul spune:

„Marturisiti-va pacatele unul altuia si rugati-va unul pentru altul, ca sa va vindecati, ca mult poate rugaciunea dreptului in lucrarea ei” (Iacov 5, 16).

Când ne rugăm pentru cineva – Iata care este taina rugaciunii! Lucrarea impreuna, pentru ca cel slab la minte sa capete minte ascutita, cel lenes sa se trezeasca printr-o lucrare vie…

Un duh are putere sa se transmita altui duh, poate actiona in chip binefacator unul asupra altuia, sa-l atraga spre luare aminte, sa-l incurajeze daca e in deznadejde, sa-l abata de la un viciu si sa-l indemne spre o sfanta lucrare, iar in acest fel, ajutandu-se unul pe altul, se fac mai cucernici, mai nevoitori si mai placuti lui Dumnezeu. Iata felul in care trebuie sa ne rugam si pentru aproapele, scrie doxologia.ro.

In ce priveste, insa, mijlocul de a ne ruga pentru aproapele, trebuie sa bagam de seama ca puterea acestei rugaciuni consta intr-o sincera partasanie crestina la necazurile aproapelui si pe masura aceasta are o influenta asupra sufletului lui. De aceea, in timpul cand ne amintim de aproapele trebuie ca, ridicand ochii mintii spre Dumnezeu, sa aducem rugaciune in chipul urmator: „Milostive Doamne, fie voia Ta, care vrei ca toti sa se mantuiasca si sa ajunga la intelegerea adevarului: miluieste si mantuieste pe robul Tau (numele), primeste aceasta dorinta a mea ca pe un strigat de dragoste poruncit de Tine!”.

(Parintele Arsenie Boca, Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul, editie revizuita, Editura Agaton, Fagaras, 2009, pp. 84-85)

Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *